Mi a boldogság kulcsa a keleti gyógymódok szerint?

Miről szól a cikk? A valódi gyógyító megoldások abban rejlenek, hogy képesek vagyunk megelőzni az egészségügyi problémákat még a kialakulásuk előtt.

Az igazi gyógyítás a probléma forrásáig hatol, és gyökerestül távolítja el a betegség mintáját.

Ha csak a tünetekre koncentrálunk, az olyan, mintha pingpong labdákat próbálnánk a víz alatt tartani: a végén a felszín különböző helyein előbukkannak.

A gyógyszerekkel átmenetileg enyhíthetjük a fájdalmat, csökkenthetjük a szorongást és a depressziót, vagy elpusztíthatjuk az ellenséges baktériumokat. A betegségek gyökerei azonban gyakran érintetlenül maradnak.

A tüneti problémák megfékezése, elfojtása vagy megszüntetése nem tartja fenn a vitalitást és a sugárzó egészséget. Azzal csak az egészségügyi problémáink ágait nyesegetjük, miközben figyelmen kívül hagyjuk annak gyökereit.

Ezek a rövid távú megoldások gyakran hosszú távú költségekkel járnak. A valódi gyógyító megoldások abban rejlenek, hogy képesek vagyunk megelőzni az egészségügyi problémákat még a kialakulásuk előtt, illetve holisztikus eljárással, hosszú távon kezelni a már meglévőket.

Az emberek nyugaton már megszokták a specializálódás és az elkülönülés szemléletét. Ha például fizikai problémánk adódik, orvoshoz megyünk. Ha pedig mentális vagy érzelmi problémáink vannak, akkor felkeressük a pszichológust. Ily módon felaprózódunk.

Valójában azonban nem különülünk el testre, elmére és lélekre. Attól, hogy kerítést húzol magad és a szomszédod közé, még nem jelenti azt, hogy a föld alatta meg lenne osztva.

A keleti szemlélet szerint a test, az elme és a szellem egy folyamatos körforgás részei, és az integratív egész fontosabb, mint a különálló részek.

Többek vagyunk, mint szervek, szövetek és izmok; több mint érzelmek, gondolatok és érzések; több mint a hiedelmeink és ideológiáink.

Mindezen, látszólag különálló részek egysége vagyunk.

A keleti orvoslás szerint az egyik oka annak, hogy az emberek miért olyan boldogtalanok és betegek, az, hogy elválasztottnak, szétforgácsoltnak érzik magukat, és nem rendelkeznek ezzel a teljességre vonatkozó tudással.

A keleti orvoslás arra emlékeztet, hogy az életerőnk fokozására kell összpontosítanunk, és belülről kifelé, a belső integráción keresztül kell egészségessé válnunk.

A tartós egészség és a boldogság kulcsa, a megelőzés.  Az pedig, hogy egészségünk sorsának irányítását a saját kezünkbe vesszük, tényleg fontos.

Azzal, hogy rendszeresen végzel energia harmonizálást és teszel a stresszt jelentő tényezők eltávolításáért, az egész rendszered sokkal rugalmasabbá és erősebbé válik.” – Mantak Chia Mester

Az Astral Star technológiánk egyik alappillére is ebben a szemléletmódban rejlik. Kezeléseink során teljes energiarendszerünk harmonizálásra kerül és megtisztul az azt érő stresszfaktoroktól, megelőzve ezzel a különféle betegségek kialakulását, megerősíti immunrendszerünket, valamint utat enged a testünk öngyógyító folyamatainak, a már kialakult problémáink esetében.